De PonyPower voor Kids cursus!
 
Spelenderwijs en samen met pony’s leren sterker in je schoenen te staan
 
Wat is PonyPower voor Kids?
Samen met mijn collega Lotte Bakker (orthopedagoog) bieden we sociale vaardigheids- en assertiviteitstrainingen aan, waarbij we gebruik maken van de hulp van paarden! De training – Pony Power voor Kids – is een beproefde 5 weekse methode die overal in Nederland en België wordt aangeboden aan basisschoolkinderen die het nodig hebben om sterker in hun schoenen te staan en lekkerder in hun vel te zitten. We richten ons op thema’s die er letterlijk voor zorgen dat het kind in zijn kracht komt. Dat betekent dat er gewerkt wordt aan enkele essentiële pijlers die zorgen voor emotionele groei en ontwikkeling.

Aan welke thema’s wordt gewerkt?
We besteden aandacht aan communicatie, je eigen ruimte verkennen, grenzen aangeven en bewaken, samenwerkenbalans zoeken en vinden, omgaan met winnen en verliezen en met emoties, de IK-boodschap en meer… De training behandelt veel thema’s die bijvoorbeeld ook in een Rots en Water training naar boven komen, maar heeft als unieke extra dat het buiten in de natuur en tussen de paarden plaatsvindt. Samen met de paarden wordt er 5 weken achter elkaar op spelenderwijs geoefend met bovengenoemde thema’s. De laatste keer zijn de ouders welkom om mee te kijken en mee te doen, zodat de kinderen kunnen katen zien wat ze geleerd hebben, en we sluiten af met een feestelijke diploma uitreiking. Denk je dat dit iets voor jou(w kind) is? Neem dan vooral contact met ons op!

Praktische informatie
Een ponyPower training bestaat in totaal uit 6 bijeenomsten van 2 uur. De eerste 5 keer vinden wekelijks plaats, en de 5e les wordt afgesloten met een feestelijke diploma uitreiking waarbij ouders van harte welkom zijn. Enkele weken later vindt er nog een terugkom middag plaast, waarbij met de groep gekeken wordt hoe het gaat, wat er al heel goed wordt toegepast, en wat misschien nog een keer geoefend moet worden.
PonyPower volg je in een groepje van minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers. Bij voldoende aanmeldingen maken we een onderscheid tussen de jongere en oudere basisschoolkinderen. Ieder kind krijgt een persoonlijk werkboek waar uitleg en oefeningen van de thema’s in staan. Een deel vullen we steeds tijdens de training in, en een deel mag thuis gemaakt worden met ouders, broertjes, zusjes, opa’s of oma’s. Op deze manier vindt de inhoud ook zijn weg naar het dagelijks leven van het kind, en kan de omgeving mee helpen de nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen.
De trainingen starten regelmatig en op verschillende dagen. Hou hiervoor de agenda in de gaten. Kosten van de training zijn €350,- per kind. Hiervoor krijg je 6 lessen van 2 uur, een uniek werkboek, een diploma en vooral natuurlijk veel nieuwe vaardigheden en plezier!
 
Tijdens de training er wordt niet op de paarden gereden, en kinderen hoeven ook geen ervaring met paarden te hebben om mee te kunnen doen. Omdat we buiten en tussen de paarden werken, is het fijn als je stevige schoenen draagt en kleding die vies mag worden. Bij regen is het fijn als je een regenpak en laarzen meeneemt.